Ünnepelj velünk!

TARTALOMJEGYZÉK (érdekességeink - kedvezmények)

 


  • 2021.05.10 - 2021.05.23

Saját tervezésű és gyártású füzetek, füzetboxok

Tudta, hogy....?

Saját tervezésű grafikával, S. Kovács Ádám (2002-től 2010-ig minden évben magyar bajnokságot nyert, 8 alkalommal lett az év Karate Sportolója, 2009-ben az év sportolója lett) karate világbajnok (a tajvani Kaohsziungban megrendezett 2009-es világjátékon a 65 kg-os férfi kumite versenyszámban) különleges képeinek felhasználásával, népszerű, minőségi spirál füzeteket, füzetboxokat gyártattunk.

 

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...


  • 2021.04.26 - 2021.05.09

Emlékezzünk az elfelejtett feltalálóra!

Tudta, hogy....?

Amikor a golyóstoll feltalálása szóba kerül, sokan csak Bíró Lászlóra gondolnak. Pedig ketten kellettek hozzá: Bíró hozta az ötletet, amiből Goy Andor fejlesztett használható tollat. Egy ilyen golyóstoll eredeti, működő példánya megtalálható a KeS Papír toll múzeumában is.

 

A korábban kitalált, találmányi hivataloknál bejegyeztetett golyóstollakkal nem lehetett rendesen írni, maszatoltak, leginkább a festékelosztással voltak gondok. Goy Andor fejlesztésében az volt az áttörés, hogy az írócsúcshoz egy olyan kis vezetéket reszelt, amelynek köszönhetően a toll egyenletes vonalat húzott. Az is újdonság volt, hogy sorozatban lehetett gyártani.  A háború alatt bombatámadás érte az üzemét, amit aztán újjáépített, 1947-ben pedig elkezdte az első európai golyóstoll – a „GOPEN”– gyártását. – A Goy és Kovalszky üzemet 1949-ben államosították. A világhír küszöbén álló Goy Andort, a golyóstól és számos más találmány egyik kifejlesztőjét, szegénységbe taszították.

 

Szerencsére a „GOPEN” gyártásának megszűnése nem jelentette a hazai golyóstollgyártás halálát, mert 1958-ban megalakult az Írószer Szövetkezet, a mai ICO Zrt. elődje, ahol Goy Andor idős koráig dolgozott. – A történetben talán ez az egyetlen happy end, mivel a golyóstoll mesés jövedelméből Bírónak csak kevés, Goy Andornak semmi nem jutott. Bíró eladta jogait, Goy pedig „osztályidegenként” sok viszontagságon ment keresztül és szerény körülmények között élt élete alkonyán. Bíró neve –főként az argentin állam jóvoltából – az egész világon ismertté vált, Goy Andorról viszont a világ eddig megfeledkezett. Éppen ezért időszerű, hogy méltóképpen emléket állítsunk neki.

 

KÖNYVAJÁNLÓ: Akit ez a történet bővebben érdekel, annak ajánljuk Moldova György: Végtelen vonal – Legenda a golyóstollról című regényét, amely Goy Andorról és feltaláló társáról, Bíró Lászlóról szól.

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...

 

 


  • 2021.04.12 - 2021.04.25

100 legendás toll és a legenda folytatása

Tudta, hogy....?

2006-ban az Arena 2000 kiadóval közösen jelentettük meg a ”100 legendás toll” című könyvet. A könyv szakmai lektora, dr. Kovács Endre, a KeS Papír tulajdonosa, aki hosszú évek óta különleges toll gyűjteménnyel rendelkezik.

A magyarul megjelent, rendkívül igényes könyv egy francia sorozat része. A kiadvány eredeti címe: 100 Stylos de légende. A könyv 100 különleges írószeren keresztül mutatja be a tollak fejlődéstörténetét.


A könyv kiegészült egy magyar fejezettel is, „A legenda folytatódik” címmel, amely dr. Kovács Endrének magángyűjteményéből mutat be néhány, valóban páratlan különlegességet.

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...


  • 2021.03.29 - 2021.04.11

KeS Papír reklám, ami 12-szer nagyobb, mint egy óriásplakát? Ezt látni kell!

Tudta, hogy....?

Az elmúlt 30 évben sokféle reklámmal támogattuk működésünket.

Nem csak online hirdettünk, hanem különböző nyomtatott újságokban, sport eseményeken, iskolákban is.

Talán a legsikeresebb és leglátványosabb volt a budapesti Corvin áruház homlokzatán elhelyezett 147 négyzetméteres óriás molinó!

 

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...


  • 2021.03.15 - 2021.03.28

AZ ÁRKÁDBAN TALÁLHATÓ SZAKÜZLETÜNK AZ INDULÁSKOR (2002)

Tudta, hogy....?

2002-ben nyitotta meg kapuit a vásárlók egyik legkedveltebb bevásárlóközpontja az Árkad Budapest.

A KeS Papír az áruház első napjától - közel 20 éve- jelen van es napjainkig is a szakma egyik kiemelkedő üzlete.

Nézd meg induláskor, hogy nézett ki az üzlet!

 

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...


 

  • 2021.03.01 - 2021.03.14

A WWW.KeS.HU WEBOLDAL 20 ÉVVEL EZELŐTT (2001)

Tudta, hogy....?

A képen látható www.KeS.hu 2001-ben, közel másfél éves előkészítés után született meg.

Nagyon nehéz munka előzte meg az indulást, mert se hazai gyakorlat, se a project megvalósítására alkalmas vállalkozó alig volt akkoriban.

 

Kezdetben a weboldal csak cégismertetőként működött, a papír-írószer szakmában úttörőként.

2006-tól indult a KeS Papír két webáruháza: a www.toll.hu és a www.papir-iroszer.hu.

2017-ben jelentős átalakításkét összevontuk mindhármat a www.KeS.hu portálba, mely jelen pillanatban is működik.

 

LINK AZ AKCIÓS TERMÉKHEZ...

VISSZA...