2007-es év tolla - töltőtoll (145041)

Cikkszám: 145041
RAKTÁRON
KEVESEBB, MINT 3 DB
2007-es év tolla - töltőtoll (145041)
2007-es év tolla - töltőtoll (145041)
2007-es év tolla - töltőtoll (145041)
2007-es év tolla - töltőtoll (145041)
2007-es év tolla - töltőtoll (145041)
Cikkszám: 145041
RAKTÁRON
KEVESEBB, MINT 3 DB

A Faber-Castell cég alapítása, azaz 1761 óta foglalkozik grafit és színes ceruzák gyártásával. Akkoriban készítette Lothar von Faber báró a világ első márkás ceruzáját, amit később csodálatosabbnál csodálatosabb termékek követettek, amik mind a mai napig példamutatóak. Unokája, Ottília von Faber báróné és Alexander Castell-Rüdenhausen Gróf - egyike a legrégebbi német nemesi családnak - házassága révén alakult ki a név Faber-Castell. A vállalat immár 8 nemzedék óta a család tulajdonában van.

 

A Graf von Faber-Castell márka írószerei, díszdobozai és bőrkiegészítői igényes és alapos kézi munka valamint kiváló minőségű nemesfémek és faalapanyagok eredményei. 2003 óta az Év tolla is alátámasztja ezt a minőségi tanúsítványt. Az év tolla egy teljes éven keresztül készül, mindig más, mindig valami exkluzív alapanyagból. Előző évek év tollai kígyófából, borostyánból, rája bőrből és mamut-agyarból voltak. A tollak darabszámát mindig csak év elején hozzák nyilvánosságra. A 2007 év tolla évmilliókkal repít vissza minket a múltba, a toll teste ugyanis megkövesedett fából készült.

 

A növényi és állati maradványok kövülete mindig is elbűvölte az emberiséget. Évszázadokon keresztül azonban csak megmagyarázhatatlan ludi naturae-nek, azaz a természet szeszélyének tartották ezeket. A görögök után csak Leonardo da Vinci ismerte fel a kövületekben az élőlények maradványait. Később nagyszabású és látványos ásatások is alátámasztották ezt a feltételezést. Arizonában és Patagoniában egész erdők megkövült maradványaira bukkantak. Vulkánkitörések után a felszálló hamuréteg maga alá temette a növénytakarót, vagy hatalmas víztömeg zúdult egy területre betemetve a növényzetet iszappal. Majd a zárt, levegő nélküli rétegben egyedülálló folyamat ment végbe.

 

Egy 360 millió éves kristályosodási folyamatban a hatalmas mennyiségű üledékes kőzetből ásványok, fémek, mész és foszfor szivárgott a fák szöveteibe, majd egyre inkább kicserélődtek, csodálatos módon azonban a növényzet szerves váza bizonyos mértékig megmarad. Ehhez azonban nélkülözhetetlen a kovasavas környezet, amiben minden adott, hogy a fa meg tudjon kövesülni. Később ezekből képződik a Chalcedon és Achat féldrágakő. A 2007 év tolla ennek az egyedülálló esztétikus kőzetnek a minőségét hangsúlyozza és használja fel.

 

A Graf von Faber-Castell tollaktól megszokott nemesfából készült külső most új, különleges ízt kap a megkövesedett fa anyag felhasználásával. Ennek elkészítéséhez különleges alapanyagokra volt szükség. Egyedül a brazíliai lombfa felelt meg ezeknek az elvárásoknak. Ennek a fának a megkövesedett maradványa rendelkezett csak azzal a keménységgel, ami egy magas minőségű nemeskőbevonathoz szükséges. A színskála a világos barna árnyalataitól kezdve az elegáns antraciton keresztül a mélybarnáig minden árnyalatot magába foglal. Minden egyes 2007 év tolla egyedi, az intenzív, de egyszerre visszafogott csillogása utólagosan is mély benyomást eredményez.

 

A tollak elkészítésének legnehezebb része a kövek pontos és precíz méretezése és kifaragása a toll testéhez. Ez a feladat egy rendkívül költséges precíziós csiszolással oldható meg. Tapasztalt kőfaragók csiszolják tükörfényesre a köveket, hogy a kövek egyedülálló nüanszát optimálisan tudják érvényesíteni. Ezt a nemes feladatot a Herbert Stephan Nemeskőmanufaktúra látta el, ott még mindig a világhírű, 15. században keletkezett Idar Obersteini nemeskőfaragás technikáját használják.

 

A 2007 év tolla írószer és ékszer egyben. A platínozott váz minden egyes drágakő-lemezt szilárdan tart, és kiemeli összekeverhetetlen csillogását. A precíziós csiszolásnak köszönhetően a metál és a kő átmenetekor semmilyen egyenletlenség nem érezhető. Bámulatos tapasztalni, hogy ez a két oly különböző anyag mily harmónikusan egészítik ki egymást. Szín és szerkezet minden egyes tollat egyedivé varázsol.

 

Aki kezébe veszi a 2007 év tollát egyedi és sajátságos élményben részesül.


A.T

A megjelölt 4 napos kiszállítási idő a 'RAKTÁRON' jelzéssel ellátott termékekre értendő és a futárszolgálat átlagos kiszállítási idejét jelzi. 

A KeS Trade Kft. törekszik a weboldalon megtalálható pontos és hiteles információk közlésére. Ritkán, de ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban, egyes leírások vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak a gyártók által, vagy hibákat tartalmazhatnak. A weboldalon található kedvezmények, a készlet erejéig érvényesek. KeS Papír: minőségi papír-írószerek, irodaszerek, iskolaszerek, tollak széles választékban a Paperblanks termékek kizárólagos magyarországi forgalmazójától.